eGotuj.pl to największy zbiór przepisów kulinarnych internautów w Polsce.

Mamy 23040 przepisów


Maślaki w zalewie

data dodania: 2011-06-01 15:37
autor: beiot
źródło: wyrobydomowe.blox.pl
Średnia ocena potrawy:
  • 0 z 5 gwiazdek ocena przepisu kulinarnego.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 głosy Głosuj i Ty!

Składniki przepisu

  • maślaki lub inne grzyby
  • Zalewa: 3,5 szklanki wody
  • 1 szklanka octu 10%
  • 3 płaskie łyżki cukru
  • 1,5 łyżeczki soli
  • ziarna gorczycy, cebulka
  • pieprz czarny, nasiona kopru
  • ziele angielskie, marchew
  • owoc kolendry, listek laurowy

   Przygotowanie zalewy:
Wszystkie składniki zalewy włożyć do garnka i zagotować.
Grzyby oczyścić i wypłukać 2-3 razy. Wodę zagotować w dużym garnku i lekko osolić. Przygotowane wcześniej grzyby wrzucić do wrzątku i ugotować. Grzyby odcedzić na sitku.
Słoiki (najlepiej twist 0,3-0,4 litra) dokładnie umyć i wygotować, wkładając do wrzącej wody na ok 2-3 min.
Do przygotowanych słoików układać grzyby, a następnie zalać zalewą.
Słoiki wstawić do garnka z wodą i pasteryzować 30-40 min w temp. wrzenia.

Komentuj ten przepis





Masz już konto w serwisie?
Zaloguj się!

Formularz logowania
Zapomniałem hasło

Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto w minutę!

Formularz rejestracji


Połącz już teraz swojego bloga z serwisem eGotuj.pl.
Twoje przepisy będą oceniane i komentowane przez innych użytkowników. Ty też będziesz mógł oceniać i komentować inne przepisy.

Nie, dziękuje


Gratulacje! Twoje konto zostało pomyślnie zarejestrowane w serwisie dzieki temu możesz dodawać nowe przepisy, komentować lub oceniać istniejące.

Na podany przez Ciebie adres e-mail wysłaliśmy link aktywujący konto. Jeżeli nie będziesz mógł znaleźć e-maila, sprawdź także katalog SPAM w Twoim programie pocztowym.

Przejdź do swojego panelu gdzie możesz dostosować swój profil lub powróć do ostatnio oglądanej strony.